ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΝΑΟ

Οι σχετικές πληροφορίες και τα τελευταία νέα της πολυσυγγραφής του ΑΕΝΑΟ, θα αναρτούνται σ’ αυτή τη σελίδα..

Δυο λόγια για τα είδη μυθιστορήματος που φαίνεται να εκδηλώνονται στην μέχρι τώρα συγγραφή του νέου μας Project Ανοικτής Πολυσυγγραφής, AENAO.

Η κεντρική ιδέα της συγγραφής του ΑΕΝΑΟ, όπως μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι συμμετέχοντες συγγραφείς του διαμόρφωσαν, θέλει να κινείται σε δύο βασικά είδη μυθιστορήματος της λογοτεχνίας. Στο μυθιστόρημα περιπέτειας και στο φανταστικό μυθιστόρημα. Ωστόσο από την αρχική ήδη παρουσιαζόμενη συγγραφή δείχνει να έχει πολλά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας που πραγματεύονται εναλλακτικές ιστορίες πραγματικότητας αλλά και πολλά επιστημονικά και ιστορικά στοιχεία. Αυτό βέβαια δεν δεσμεύει σε καμία περίπτωση τους συντελεστές συγγραφείς του στο να γράψουν και να πλαισιώσουν αν θέλουν το ΑΕΝΑΟ, με στοιχεία από κάποιο άλλο είδος μυθιστορήματος που επιθυμούν και στο βαθμό που εκείνοι θέλουν φυσικά να κάνουν κάτι τέτοιο. Πρόκειται άλλωστε για μία ανοικτή πολυσυγγραφή που το είδος του θα καθοριστεί τελικά από την εξέλιξη της συγγραφής του.

Για να έχετε όμως μια πρώτη εικόνα το τι πρεσβεύουν σε γενικές γραμμές τα δύο βασικά είδη μυθιστορήματος που εκ πρώτης όψεως διαφαίνονται στο ΑΕΝΑΟ, διαβάστε εδώ:

Το μυθιστόρημα περιπέτειας τοποθετείται σε πεδία δράσης γεμάτα από απρόοπτα και απίθανα γεγονότα που κάνουν το νου να ταξιδεύει σε κόσμους φανταστικούς και εξωπραγματικούς. Η βάση του είναι καθαρά η περιπέτεια και δεν έχει σκοπούς ηθικούς ή διδακτικούς. Ωστόσο, τους πειρατές, τα ναυάγια, τα ταξίδια, τις μάχες, τις άγριες φυλές ιθαγενών, τους πολέμους, αν διαθέτεις φαντασία, τότε τα συμπληρώνεις στη μνήμη σου ιδανικά και δεν τα ξεχνάς ποτέ.
Το μυθιστόρημα φαντασίας όπως και η ίδια η λέξη λέει, έχει μία τελείως φανταστική υπόθεση. Συνήθως πλαισιώνεται από περιπέτειες, με φαντάσματα, βρικόλακες, ζόμπι, ταξίδια σε φανταστικά νησιά, ταξίδια στο διάστημα ή σε άγνωστους πλανήτες και ότι άλλο βάζει ο νους, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Από τη φύση του ως φανταστικό, δεν φαίνεται να έχει κάποια σοβαρή βάση ως μυθιστόρημα αλλά όταν στηρίζεται σε επιστημονικές βάσεις, τότε έχει την ικανότητα να ξεγελά τη φαντασία μέσω της περιπέτειας και να φέρνει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με ένα πλήθος ωφέλιμων επιστημονικών και ιστορικών γνώσεων. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα μπορούσε τότε να χαρακτηριστεί και ως επιστημονικό μυθιστόρημα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις:01/06/2016 - 10:03

11 σχόλια

 • Τιράκη Κωνσταντίνα

  Εντάξει σας ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση. Συνεχίζω τότε όπως έχω τα κείμενά μου. Θα σας τα στείλω το συντομότερο δυνατό για να έχετε το χρόνο επεξεργασίας τους. Το promo βίντεο του ΑΕΝΑΟ που δημοσιεύσατε είναι πραγματικά εκπληκτικό μου άρεσε πάρα πολύ. Πολλά συγχαρητήρια για την άριστη επαγγελματική σας δουλειά σε όλα τα επίπεδα.

  δημοσιεύθηκε από Τιράκη Κωνσταντίνα 03/06/2016 - 02:51
 • vernalmusic

  Δεν χρειάζεται να διαμορφώσεις τα κείμενα σου Κωνσταντίνα. Γράψε τις ιδέες σου όπως ακριβώς τις αισθάνεσαι και θέλεις εσύ και διαμόρφωσε τη δική σου προσωπική έκφραση γραφής και ιστορία. Τα υπόλοιπα επεξεργάζονται από την εταιρία μας και αποδίδουν το τελικό αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια. :)

  δημοσιεύθηκε από vernalmusic 03/06/2016 - 02:47
 • Τιράκη Κωνσταντίνα

  Ουάου!!!. Ότι και να πω θα ‘ναι λίγο. Απλά θαυμάσιο!!!. Ως παρατήρηση έχω να πω μόνο, πως με ξένισε λίγο στην αρχή ο χαμός του ενός εκ των βασικών ηρώων του μυθιστορήματος, δεν είναι σύνηθες και δεν το συναντάμε εύκολα στα μυθιστορήματα, αλλά σίγουρα είναι πολύ πρωτότυπο και πολύ καλά δοσμένο ώστε να οδηγεί με ενδιαφέρον στο βάθος της ιστορίας του μυθιστορήματος. Τα φλας μπακ έχουν επίσης τη δική τους ιδιαίτερη δράση που σε κάνουν να μη βαριέσαι και να μένεις με απορίες, αλλά να ‘σαι με μια μόνιμη έκπληξη ‘’τι έγινε τώρα!!!’’. Συγχαρητήρια στους γράφοντες και σε όλους τους συντελεστές. Θα διαμορφώσω αρκετά τα δικά μου κείμενα για να μπορέσω να φέρω κάποια ισορροπία με το ήδη αναρτημένο PDF ΑΕΝΑΟ. Έχει όντως δουλειά αλλά πιστέψτε με μετά απ’ ότι διάβασα στη συγγραφή, θα είναι χαρά μου να το κάνω.

  δημοσιεύθηκε από Τιράκη Κωνσταντίνα 03/06/2016 - 02:42
 • ΕΙΡΗΝΗ ΞΙΚΑΛΑΚΗ

  Δεν έχω λόγια. Είναι απλά μοναδικό. Ευχαριστούμε Vernal Music γι αυτό το project. Επίσης το βίντεο promo είναι εξαίσιο. Βρίσκομαι εν δράση συγγραφής αυτό το διάστημα και το αποτέλεσμα του μυθιστορήματος μέχρι τώρα με εμπνέει να μεγαλουργήσω. Καλή μας συνέχεια προχωράμε δυναμικά.

  δημοσιεύθηκε από ΕΙΡΗΝΗ ΞΙΚΑΛΑΚΗ 02/06/2016 - 16:16
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή

AENAO Poster

Συνδεση ή Εγγραφή