A+ A A-

Περιεχόμενα CD Rom

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Είναι θέμα αρχής για μας και θεωρούμε πολύ σημαντική πληροφορία για εσάς, πρωτίστως να αναφέρουμε ότι το e-book (ηλεκτρονικό βιβλίο) ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤIΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ προλογίζει ο τέως πρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου Ελλάδος και νυν πρόεδρος του Οργανισμού Ελλήνων Μουσικών “Απόλλων” κος Γρηγόρης Λαμπριανίδης.
Έτσι καθιστούμε ευθύς αμέσως κατανοητό, ότι η κυκλοφορία του συγκεκριμένου προϊόντος από την εταιρία μας είναι καθ' όλα μία σοβαρότατη μουσική επιστημονική έρευνα, με απόλυτα επιστημονικές τεκμηριώσεις, αποδείξεις και αποτελέσματα, πλήρως αναγνωρισμένη από την παγκόσμια μουσική επιστημονική κοινότητα και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με οποιεσδήποτε άλλες αμφιβόλου ποιότητος κυκλοφορίες στερούμενες επιστημονικών αποδείξεων, ή άλλες ασυναρτησίες που αναρτούνται με βίντεο ή ήχο στο διαδίκτυο ή σε άλλα social media παγκόσμια με τίτλο: ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ (πλανητών), ή άλλων σχετικών με αυτόν τίτλων.  
Η ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ είναι η μόνη γνήσια και απόλυτα επιστημονικώς αποδεδειγμένη ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ (πλανητών).
 

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Αναφερόμαστε σ' αυτό γιατί για τον Πυθαγόρα πολύ λίγα στοιχεία είναι παγκοσμίως γνωστά και είναι πολύ εύκολο να παραπλανηθεί κάποιος. Για να μιλήσει, ή να γράψει κανείς για τον Πυθαγόρα, δεν είναι εύκολο. Πρώτα από όλα, οι διδασκαλίες του έγιναν μόνο με τον προφορικό λόγο. Δεύτερον, οι διδασκαλίες του χρονολογούνται πριν από 2600 έτη. Τρίτον, οι διδασκαλίες του ήταν μυστικές. Τέταρτον, τα περισσότερα κείμενα από ό,τι είχε διατυπώσει εγγράφως χάθηκαν. Παρ' όλα αυτά, η επιρροή του ήταν τόσο μεγάλη που ήταν πολύ γνωστός σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο κατά τα χρόνια της ζωής του και εξακολουθεί να είναι παγκοσμίως γνωστός για την Γεωμετρία του, ακόμη και στις μέρες μας.
Σε αντίθεση με άλλους διάσημους ηθικούς ηγέτες, όπως ο Κομφούκιος, ο Βούδας, ο Ζαρατούστρα, κλπ, ήταν και είναι μια σημαντική φιγούρα της παγκόσμιας ιστορίας, όχι μόνο από πνευματική άποψη, αλλά και από φιλοσοφική, επιστημονική και πολιτική άποψη και, συνεπώς κατέχει μια θέση ανάμεσα σε αυτούς τους μεγάλους ηθικούς ηγέτες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που ξέρουμε από αυτόν ή γι' αυτόν, προέρχεται από ό,τι οι άλλοι έγραψαν γι' αυτόν (λόγω της μοναδικής φήμης του) και, ότι πολλά από αυτά τα γραπτά έφτασαν σε μας με ένα κατακερματισμένο τρόπο και μέσα από μια μεγάλη ποικιλία απαρχαιωμένων γλωσσών και έτσι εξακολουθεί να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί η διδασκαλία του. Με άλλα λόγια, να γραφεί μια πλήρη βιογραφία και σύνοψη των ιδεών του Πυθαγόρα, σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας όπου ασχολήθηκε. Αυτό θα απαιτούσε τεράστια έρευνα για τη συναρμολόγηση όλων των στοιχείων ενός απίστευτα τεράστιου παζλ. Ως εκ τούτου, πολύ λίγοι βιογράφοι έχουν περάσει σε αυτό το στάδιο δουλειάς και που σίγουρα απορρόφησαν πολλά χρόνια της επαγγελματικής τους ζωής. 
Ευτυχώς τουλάχιστον δύο καλοί τέτοιοι συγγραφείς ασχολήθηκαν με αυτό κατά τον τελευταίο αιώνα. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση για τον πολύ κόσμο. 
Ένας είναι ο Ιταλός (Vincenzo Capparelli) και ο άλλος είναι ο Έλληνας (Ιπποκράτης Δάκογλου).
Ο πρώτος, ο Capparelli, έγραψε τέσσερα βιβλία για τον Πυθαγόρα, αλλά εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα μόνο στα ιταλικά. Ο δεύτερος, ο Ιπποκράτης Δάκογλου, έγραψε 6 βιβλία σχετικά με τον Πυθαγόρα, αλλά εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα μόνο στα Ελληνικά και μάλιστα στην καθαρεύουσα, σε αντίθεση με την τρέχουσα σύγχρονη Ελληνική γλώσσα. Κανένα από αυτά τα 10 βιβλία δεν μεταφράστηκαν ποτέ στα Αγγλικά. Αυτά τα 10 βιβλία είναι η κύρια πηγή γνώσεων για τον "Πυθαγόρειο τρόπο σκέψης και Σοφίας".
Ο Capparelli έγραψε τα 2 βιβλία του με τίτλο: "La Sapienza di Pitagora" (Η Σοφία του Πυθαγόρα). Στη συνέχεια, ακολούθησε με δύο βιβλία που ονομάζονται "IL Messaggio di Pitagora" (Το μήνυμα του Πυθαγόρα). Όσο για τον Ιπποκράτη Δάκογλου, έγραψε μια σειρά από βιβλία σε 6 τόμους που ονομάζεται "Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ". Αυτό είναι ένα εξάτομο έργο, γεμάτο με «βαριά» Μαθηματικά μαζί με γεωμετρικές εικόνες. Σίγουρα δεν είναι απλά βιβλία για να τα διαβάσετε στο κρεβάτι πριν από τον ύπνο! Είναι μόνο κρίμα που αυτοί οι τόμοι δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα στα Αγγλικά. Υπάρχουν μόνο περίπου 15 εκατομμύρια Έλληνες που μπορούν να τα διαβάσουν στη Γη και, δεν είναι οι περισσότεροι εξ αυτών μανιώδεις αναγνώστες βιβλίων που ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ας πούμε, Πυθαγορισμός.
Ο Capparelli πέθανε το 1958 αφού πέρασε περίπου 40 ολόκληρα χρόνια μελετώντας τον Πυθαγόρα. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1944. Ο Ιπποκράτης Δάκογλου ήταν Πολιτικός Μηχανικός και ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, πέθανε το 2016 σε ηλικία 101 ετών, ο οποίος πέρασε ακόμη περισσότερο χρόνο, περίπου 70 ολόκληρα χρόνια, μελετώντας τον Πυθαγόρα. Αυτοί οι 2 συγγραφείς δεν γνωρίστηκαν ποτέ μεταξύ τους. Μεταξύ των δύο αυτών υπάρχουν περίπου 110 χρόνια εντατικής μελέτης και σχολαστικής έρευνας που συνέγραψαν στα βιβλία τους για τον Πυθαγόρα.
 
Υπάρχουν επίσης ακόμα δύο συγγραφείς που θέλουμε να αναφέρουμε ως ξεχωριστές πηγές, δεδομένου ότι δεν έχουν ειδικευτεί αποκλειστικά στον Πυθαγόρα, όπως οι δύο προηγούμενοι. Και οι δύο όμως έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια ο καθένας στη μελέτη της φιλοσοφίας της Αρχαίας Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση στον Πυθαγόρα. Ο πρώτος συγγραφέας είναι ο Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας Pierre Hadot. Δυστυχώς, πολλά βιβλία του είναι διαθέσιμα μόνο στα Γαλλικά. Σύμφωνα με τους καλύτερους Έλληνες εμπειρογνώμονες που ζουν σήμερα, είναι ο μόνος ξένος φιλόσοφος που καταλάβαινε κυρίως τη φιλοσοφία της Αρχαίας Ελλάδας, πολύ περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους διάσημους Γερμανούς ή Άγγλους σύγχρονους φιλοσόφους. Έχουμε βρει στα γραπτά του μια απίστευτη εικόνα για την πραγματική Πυθαγόρεια προέλευση του όλου συστήματος της φιλοσοφίας της Αρχαίας Ελλάδας. Ο δεύτερος είναι ο Ιταλός συγγραφέας Claudio Lanzi ο οποίος έγραψε πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων και ένα τεράστιο μόνο για τον Πυθαγόρα, αλλά είναι διαθέσιμο μόνο στα ιταλικά: ''Ritmi e Riti, Elementi di Geometria e Metafisica Pitagorica" (Ρυθμοί και ιεροτελεστίες, Στοιχεία της Πυθαγόρειας Γεωμετρίας και Μεταφυσικής). 
 
Οι τέσσερις πιο πάνω αναφερόμενοι συγγραφείς, οι οποίοι εργάστηκαν εντελώς ξεχωριστά, αλλά παρ' όλα αυτά συμφωνούν απόλυτα σε όλα τα βασικά σημεία της Πυθαγόρειας διδασκαλίας, ήταν μέχρι πρότινος η κύρια πηγή γνώσης που είχαμε για τον Πυθαγόρα. Ωστόσο το 2008 κυκλοφόρησε σε e-book σε CD ROM η μουσικοσυνθετική έρευνα του μουσικοσυνθέτη συγγραφέα Νικόλαου Βαργεμέζη από την εταιρία μας με τίτλο ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ - Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ. Ο μουσικοσυνθέτης συγγραφέας Νικόλαος Βαργεμέζης είναι ο πέμπτος κατά σειρά παγκόσμια συγγραφέας και τρίτος εκ των δύο πρώτων αναφερόμενων ειδικών ερευνητών του Πυθαγόρα, που, όχι μόνο αναλύει διεξοδικά την Πυθαγόρεια φιλοσοφία αλλά επεκτείνει και τελειοποιεί τις Πυθαγόρειες διδαχές μέσω της μουσικής επιστήμης και προσφέρει στην ανθρωπότητα την ευκαιρία να γνωρίσει τον μέγιστο φιλόσοφο Πυθαγόρα. Ο Νικόλαος Βαργεμέζης σε κοινές δημόσιες διαλέξεις που έδωσε με τον Ιπποκράτη Δάκογλου αλλά και συνεχίζει να δίνει μόνος του, προσφέρει στη σύγχρονη επιστήμη την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει σε όλους τους άγνωστους γι αυτήν μέχρι σήμερα δρόμους και κόσμους, που δεν είχε ποτέ ονειρευτεί ή φανταστεί ότι υπήρχαν ούτε στα τρελά της όνειρα. Η συγγραφική εργασία του Νικόλαου Βαργεμέζη είναι κι αυτή γραμμένη στην Ελληνική γλώσσα, αλλά εργαζόμαστε πολύ εντατικά ώστε να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε για πρώτη φορά παγκόσμια αυτό το CD ROM και στην Αγγλική γλώσσα ως την μέγιστη προσφορά μας για όλη την ανθρωπότητα.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ CD ROM 

To CD ROM που τιτλοφορείται ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ αποτελείται θεματικά από 2 μέρη, με οπτικό και ακουστικό υλικό.
Η πρώτη θεματολογία είναι το e-book (η συγγραφή μελέτης - έρευνας σε ηλεκτρονική μορφή) με τίτλο ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ και η δεύτερη είναι η ΚΥΚΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, μουσικό συμφωνικό έργο σε φόρμα Κυκλικής Σονάτας.
 

ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

1) Ένα e-book (ηλεκτρονικό βιβλίο).
Μία μεγάλη και ιδιαίτερα συγκλονιστική συγγραφική εργασία μελέτης, έρευνας και απόδειξης του συγγραφέα ερευνητή μουσικοσυνθέτη ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μ. ΒΑΡΓΕΜΕΖΗ που παρουσιάζει μοναδικά από επιστημονικής μουσικοσυνθετικής τεκμηρίωσης, όλα εκείνα τα στοιχεία, τα ικανά και απαραίτητα, που διέπουν κάθε μορφή ζωής και δημιουργία του Σύμπαντος Κόσμου και υπακούουν σε νόμους, γνωστούς και άγνωστους στον άνθρωπο από τους αρχαίους πολιτισμούς έως σήμερα.
Στοιχειοθετείται αδιαμφισβήτητα πια, πως τα πάντα στη δημιουργία υπόκεινται κάτω από ένα και μοναδικό βασικό νόμο, το ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, που με ένα πανέξυπνο μουσικό σχέδιο, το σχέδιο της ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, αυτός ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, συντίθεται, δημιουργείται και εξελίσσεται σε ένα άπειρο σύνθεσης και αποσύνθεσης ταξίδι, στην εξελικτική του πορεία, που ως φαίνεται ο άνθρωπος σαν ένλογο ον κλήθηκε να γνωρίσει και να κατανοήσει το λόγο ύπαρξής του και τα του οίκου του, παράλληλα σύμπαντα, κρυμμένα μυστικά!.
2) Ένα δεύτερο e-book (ηλεκτρονικό βιβλίο).
Το δεύτερο αυτό σύγγραμμα αποτελεί συμπληρωματική ύλη τεκμηρίωσης των αναφορών του πρώτου και φέρει τον τίτλο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
3) Η παρουσίαση της ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ σε παρτιτούρα (μουσική γραφή) με ήχο.
4) Ένα τρίτο e-book (ηλεκτρονικό βιβλίο). Το τρίτο αυτό σύγγραμμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πρώτου και φέρει τον τίτλο ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. Πρόκειται για τη μορφολογική μουσική ανάλυση του μουσικού συμφωνικού έργου ΚΥΚΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
 

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

1) Η AUDIO (ακουστική) παρουσίαση της ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με το σημερινό Συγκερασμένο σύστημα σε συχνότητα (φθόγγος ΛΑ 440Hz), εκτελεσμένη με πιάνο.
2) Η AUDIO επίσης (ακουστική) παρουσίαση της ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με το Παραμετροποιημένο σύστημα σύμφωνα με το χρυσό αριθμό Φ = 1,61803... έτσι όπως αποδεδειγμένα πια πάλλεται αυξομειούμενο το Σύμπαν όλο, που αποδεικνύεται μέσα από τις σελίδες της συγγραφικής εργασίας μελέτης, έρευνας και απόδειξης του συγγραφέα ερευνητή μουσικοσυνθέτη ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μ. ΒΑΡΓΕΜΕΖΗ.
 

Buy Now


.

Promo Video