A+ A A-

Μια πρώτη ματιά

Η ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ είναι ένα νέο εντελώς πρωτότυπο παγκόσμια μουσικό σύστημα (σχέδιο δομής μουσικής σύνθεσης) και μία παγκόσμια συνθετικά δομική καινοτομία τρόπου συστήματος σύνθεσης.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση ακριβώς του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος που για την επίτευξή του, πολλοί μεγάλοι συνθέτες του αιώνα που μόλις πρόσφατα πέρασε τόλμησαν, άλλοι καινοτόμησαν, άλλοι όχι, άλλοι ερεύνησαν, πειραματίστηκαν, ενώ άλλοι ακόμα ερευνούν και πειραματίζονται για τον κοινό σκοπό, για μία παγκόσμια δηλαδή μουσική γλώσσα.
Η ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ωστόσο, εντάσει στη δομή της όχι μόνο όλους τους μουσικούς κανόνες σύνθεσης αλλά και τους άγνωστους μουσικούς νόμους της μουσικής δημιουργίας του σύμπαντος κόσμου.
Από το 2001 που ανακαλύφθηκε από τον μουσικοσυνθέτη Νικόλαο Μ. Βαργεμέζη και μετά από πολυετή επιστημονική (αστρονομική - μαθηματική - ιατρική) έρευνα, απεδείχθη ότι η ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ είναι η επί 2600 χρόνια χαμένη ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ (πλανητών).
Με αυτή τη μουσική, ή τουλάχιστον με μέρος αυτής, ο Πυθαγόρας κατόρθωνε και θεράπευε πολλές ασθένειες και δίδασκε τις μέχρι και σήμερα άγνωστες, ανώτερες αστρονομικές γνώσεις στην εποχή του.
Είναι γνωστό ότι η γνώση αυτή χάθηκε γιατί οι Πυθαγόρειοι είχαν όρκο σιωπής μεταξύ τους.
Σήμερα όμως είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η γνώση αυτή ξαναβρέθηκε, τεκμηριώθηκε απόλυτα από την μουσική επιστήμη, τελειοποιήθηκε σε όλους τους τομείς της από τον μουσικοσυνθέτη Νικόλαο Μ. Βαργεμέζη και αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο επιστημονικό επίτευγμα του ανθρώπου μετά από 2600 χρόνια.
Η μουσική επιστήμη ως πρωτοπόρος στους αιώνες, άνοιγε πάντα το κεφάλαιο για την απόκτηση νέων γνώσεων των ανώτερων μαθηματικών και φιλοσοφικών εννοιών. Και για ακόμα μια φορά αποδεικνύει την ανώτατη επιστημονική της υπόσταση. 
Τώρα, με την παρουσίαση της ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και με το γεγονός δημοσιοποίησή της, αυτό το τεράστιο πια κεφάλαιο κλείνει οριστικά και αισιόδοξα για όλους μας, μιας και η παγκόσμια μουσική γλώσσα επιτεύχθηκε και ανοίγει μπροστά μας ένα άλλο κεφάλαιο, πιο μεγάλο και πιο δύσκολο, ο δρόμος που κάθε επιστήμη αυτόνομα ή ενωτικά πρέπει να ακολουθήσει. Έχουμε μία διαπίστωση σημαντικότατη, θέλουμε δεν θέλουμε, αργά ή γρήγορα, θα μπούμε μέσα στα μυστήρια των αριθμών και των περίεργων παραστάσεων και σχημάτων.
Αυτό τον σπουδαιότατο ακριβώς και πρωτεύοντα ρόλο έχει να παίξει η ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ και η διαφοροεκδηλούμενη ΑΝΤΙ - ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, όπως θα διαπιστώσετε μελετώντας το e-book, που θα βοηθήσει τον άνθρωπο, παράγωγο της ύλης, να μάθει τα μυστικά της γεννήτρας και τροφού του και φυσικά τα μυστικά του αντιθέτου.
Είναι γνωστό πια σήμερα και γενικά αποδεκτό απ' όλο τον κόσμο, ότι χρειάζεται η επιστήμη μία εκ βάθρων ανανέωση ή ανακαίνιση των γνώσεών της, για την απόκτηση νέων μέσων, προς εκπλήρωση του σκοπού της. Σ' αυτή την ανακαίνιση βοηθά η συγγραφή αυτού του e-book για τη μετάδοση των γνώσεων μέσα από την έρευνα της μουσικής επιστήμης, με αφετηρία σ' αυτό το ταξίδι των κρυφών και άρρητων Συμπαντικών γνώσεων, την ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ και τελικό σταθμό την ΑΝΤΙ - ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, που οι φθόγγοι τους, καθημερινά από καταβολής κόσμου μας συνεπαίρνουν!. 
Μιας τέτοιας διάστασης συγγραφικό έργο, μουσικής έρευνας, μελέτης και απόδειξης, που αφορά την ανθρώπινη υπόσταση και ύπαρξη σ' ένα ουσιαστικότερο εξελικτικό γίγνεσθαι της παν - Δημιουργίας, παύει να είναι μια προσωπική υπόθεση ενός συγγραφέα ή μιας ομάδας ατόμων, ειδικών ή μη, αλλά είναι υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των ανθρωπίνων υπάρξεων και χρειάζεται, η άνευ όρων συμβολή και συμμετοχή μας για το σκοπό αυτό!
 

ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Kάθε σελίδα του e-book της ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ κρατά αμέριστο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, λόγω του ότι η έρευνα επεκτείνεται σε πολλούς επιστημονικούς τομείς. Αν και είναι μία κατεξοχήν μουσική συγγραφή οι αποδείξεις χρίζουν υλικού τέτοιου, ώστε το ταξίδι στην περιήγηση είναι ιδιαζόντως συναρπαστικό. Ένα συνολικό λοιπόν και καθ' όλα τεκμηριωμένο ταξίδι, από τους πολιτισμούς των αρχαίων λαών του πλανήτη μας, μέχρι τη σημερινή πολλών ταχυτήτων εποχή μας.
Τα μεγαλιθικά μνημεία του κόσμου μας όπως το Στόουνχεντζ στην Αγγλία, αποκαλύπτουν τα μυστικά τους, όχι με τρόπο γνωστό (υποθετικό) και τετριμμένο που ξέραμε ως τώρα, αλλά με τρόπο ουσιαστικό και κυρίως αποδεικτικό.
Πόλεις αρχαίων πολιτισμών όπως το Κούζκο στο Περού, αρχαία πρωτεύουσα των Υιών του Ήλιου, των Ίνκας, χτισμένη με το ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, την ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, τα συμπεράσματα συγκλονίζουν.
Τα αρχαία Ελληνικά μνημεία όπως ο Παρθενώνας, αρχιτεκτονικά χτισμένα με τον ίδιο ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, την ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.
Η θεογονία του Ησίοδου, ο μύθος των Μουσών, φανερώνει τα απόκρυφά του με τρόπο μοναδικά εμπνευσμένο, από το νου που τα έκρυψε να τα διαφυλάξει, μέχρι το νου που σήμερα μας τα αποκαλύπτει.
Μα το πιο μεγάλο επίτευγμα αυτού του νου που σήμερα αποκαλύπτει, είναι ο δρόμος που ανοίγει σε όλους μας και χωριστά στον καθένα για την κατάκτηση του άγνωστου και τόσο αγαπημένου Σύμπαντος που μας φιλοξενεί.
Η ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ της ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ είναι γεγονός, αποδεδεικνύεται πια εκτός από μαθηματικής επιστημονικής τεκμηρίωσης και από τη σκοπιά της μουσικής επιστήμης.
Η ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ είναι ο ΠΑΝ - ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Αυτό το νόμο γνώριζε ο μεγάλος μας Έλληνας φιλόσοφος Πυθαγόρας και προσπάθησε καλά να διαφυλάξει από τους αμύητους ανθρώπους της εποχής του και, το πέτυχε!.
Σήμερα που οι σταθερές έπαψαν να είναι σταθερές, οι σταθερές της έλξης, της βαρύτητας, της ταχύτητας, της καμπυλότητας, του τόπου και του χρόνου, φαίνονται πολύ ελαστικές και ανάλογα μεταβαλλόμενες των επηρεασμών τους, φτάνει κάπου κάποτε μια περίεργη και ανεξήγητη στιγμή, όπου βαρύτητα, έλξη, καμπυλότητα, χρόνος, χώρος, ταχύτητα, πήξη, τήξη, θερμότητα κ.λ.π., δεν υπακούουν στους γνωστούς και καθιερωμένους νόμους του κόσμου μας. Παρατηρείται γενικά λοιπόν μια ανομοιομορφία εφαρμογής νόμων και κανόνων, μία δυσαρμονία, ανισομορφία.
Μα πως μπορεί ο άνθρωπος να μπει σ' αυτή την άνιση μάχη λογικής και παραλόγου; Πως να κατανοήσει τις άπειρες μεταβολές των φυσικών νόμων χωρίς να έχει μια βάση, μια αρχή, ν' αρχίσει από κάπου,...κι όπου φτάσει!. «Η απάντηση απλή,... μέσω της μουσικής!.»
 
Να τι μας πληροφορεί ο Ήρων ο Αλεξανδρέας.
Ο σοφός αυτός άντρας, στο βιβλίο του Περί Γεωμετρικών, τόμος 4ος, ορισμοί, εκδόσεις Χάϊδεμπεργκ, μας παρουσιάζει τους συμβολισμούς των Πυθαγορείων, όπου τοποθετεί τη συμβολική γνώση των άγνωστων ακόμα σε μας μυστηρίων της φύσης και της όλης δημιουργίας.
Ήρων: Ο Πυθαγόρας κατασκεύασε την ψυχή με τις ιδιότητες της ταυτότητας, της ετερότητας, της στάσης και της κίνησης. Ιδού η Τετρακτύς. Η διάνοια σταθείσα και αντιληφθείσα ότι αυτή είναι εν και πολλά συγχρόνως, αξιοί γνώσιν των αριθμών και της αριθμητικής. Αφ' ετέρου δια την κατανόησιν του σχηματισμού του πλήθους εκ των μονάδων, αξιοί γνώσιν της μουσικής. Σελίς 112.
Δηλαδή γνώση του ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, του ΠΑΝ - ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, την ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

.

ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ